diumenge, 18 d’octubre del 2020

Una carta de germanor enmig de la pandèmia

 

CARTA ALS MEMBRES DEL PRADO INTERDIOCESÀ

DE CATALUNYA I LES BALEARS

 

Benvolguts pradosians i padrosianes, laics/laiques i preveres

 

          Som molt conscients del moment de dificultat que estem vivint, com a conseqüència de la pandèmia, i que ens afecta a tots els nivells de la nostra vida: sanitaris, econòmics, socials i espirituals. Cadascú sap com ho està vivint, i també el regal que suposa en aquests moments tenir un grup de Revisió de vida on poder compartir-ho.

          Aquesta situació, també ens afecta a la nostra vida del Pradó interdiocesà, per diversos motius: en primer lloc, la casa d’exercicis on habitualment realitzem les nostres trobades i recessos ens ha comunicat que NO és possible que ens trobem allà, sobretot si volem pernoctar; en segon lloc, els membres d’algunes diòcesis ja van comunicar a l’últim Consell les dificultats que tindrien per venir a Barcelona. Tot plegat fa que durant aquest curs serà molt difícil que podem fer de la manera habitual els recessos i trobades que fem habitualment.

          Per tal de donar resposta a aquesta situació, els membres del Consell interdiocesà fem una sèrie de propostes:

1.     Aquest curs l’equip ha de ser la referència principal de la nostra vida i espiritualitat.

2.     Això, dóna un paper més rellevant que mai als responsables, per a que tinguin més cura que mai sobre els membres que estan més sols i aïllats (trucades, missatges, visites)......

3.     Evidentment, això ens fa a tos mútuament responsables, tant als preveres com als laics/laiques ha vetllar els uns pels altres.

4.     Pel que fa als recessos i trobades, de moment no es poden fer presencialment. Es proposa que es mantinguin les dates previstes, la primera era el proper cap de setmana del 17 i 18 d’octubre, i que s’enviï el material amb la convocatòria,  per a que cadascú faci la pregària a casa seva. Aviat se us enviarà el material.

5.     Els membres del Consell interdiocesà també estem oberts a les propostes que puguin sortir dels equips per tal d’assegurar el nostre sentit de família en aquest temps de pandèmia. També demanem idees per celebrar la Festa del Pradó de desembre.   

Aquesta carta només és el començament de tot un treball i un procés que farem al llarg d’aquest curs. Animem-nos a viure la situació de la millor manera possible i, sobretot, vetllem per a que ningú quedi aïllat  en aquests moments difícils.

                                       Consell Interdiocesà de Catalunya i Balears