dissabte, 21 de març del 2020

Qué Joan Cuadrench descansi en la Pau de Déu dels i les pobres!!!

Resultat d'imatges per a "Joan Cuadrench"

Hermano, gracia y paz en el Señor Jesús.

Ayer tarde falleció en el hospital Vall d'Hebron de Barcelona nuestro hermano Joan Cuadrench Aragonés (diócesis de Barcelona).
Tenía 77 años y al parecer padecía la patología del coronavirus.
Descanse en paz. Damos gracias a Dios porque ha sido un servidor fiel y prudente; durante años fue vicario episcopal. Ojalá su muerte sea semilla de nuevos apóstoles pobres para los pobres.

"Procuremos conocer al Señor. Su manifestación es segura como la aurora. Vendrá como la lluvia, como la lluvia de primavera que empapa la tierra" (Oseas 6,3).

Ya sabéis que en la situación actual los funerales se realizan con la mayor discreción. Unidos en la oración.

--

Cordialmente, 

Lucio Arnáiz
Sacerdotes del Prado de España




Mor el primer capellà 

per coronavirus a Catalunya




(CR) Aquest divendres ha mort el primer capellà per coronavirus a Catalunya. Mossèn Joan Cuadrench, capellà diocesà i rector als barris del Verdum i de les Roquetes de Barcelona, tenia 77 anys. Fa deu dies l’arquebisbat de Barcelona va informar que el mossèn havia donat positiu de Covid-19 i que s’havien aplicat els protocols de sanitat per aïllament de les persones que hi havien tingut contacte.
Joan Cuadrench i Aragonès era rector de les parròquies de Sant Sebastià i Santa Maria Magdalena de Barcelona. Va ser vicari episcopal amb l’arquebisbe Lluís Martínez Sistach, coordinat les parròquies de la zona nord de la ciutat de Barcelona, i arxiprest de Trinitat-Roquetes. Com s’ha disposat per la crisi del coronavirus, el funeral se celebrarà quan finalitzi el confinament. 
La seva trajectòria pastoral està vinculada a la vida parroquial en barris perifèrics i populars. Va estar a diversos barris de Badalona, a Llefià i al Pomar, i a can Palet de Terrassa, fins que el 2001 va ser nomenat rector de Sant Sebastià de Barcelona.
Persona molt arrelada al país i defensor de la llengua i la cultura catalana, va combinar-ho amb una forta dedicació social. A Roquetes va impulsar la creació del DISA, servei de distribució d’aliments per a famílies necessitades. Estava vinculat al grup de capellans obrers de El Pradó. També havia promocionat el treball conjunt entre les parròquies i els capellans del barri.
Se’l coneixia com home d’empenta i caràcter, de vida austera i molt estimat pels feligresos.

Amb 77 anys continuava plenament actiu, fins i tot amb iniciatives amb joves com el Cateclub. També dedicava moltes hores a l’atenció a les persones i la visita als malalts. Darrerament havia impulsat la reforma de l’edifici de la parròquia, que no podrà veure finalitzat.